Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мариновани мини октоподчета

Мариновани мини октоподчета

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Мариновани мини октоподчета
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Маринованият октопод е чудесен като добавка към салата или да се консумира натюр"

Необходими Продукти

  • мини октоподчета - 500 г замразени
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 200 мл
  • лимони - 1/2
  • чесън - 5 скилидки
  • девесил
  • риган
  • черен пипер
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените октоподчета се поставят в тенджера с вода.

Поставя се с дафиновите листа, морска сол, черен пипер на зърна и се оставя да ври 35-40 минути.

В касерола се поставят зехтинът, лимонът, разрязан на две, пресованият чесън, морска сол, подправете с девесил, риган и смлян черен пипер.

Всичко се слага на котлона и се кипва.

Щом се сварят октоподчетата, се отцеждат от водата и се слагат в подходящ съд и се заливат с горещата марината.

Когато маринатата изстине, съдът се затваря.

Съхранява се в хладилник до 2 седмици.

Маринованият октопод е чудесен, като добавка към салата или да се консумира натюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: