Шведски кейк с пълнеж

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Шведски кейк с пълнеж1 / 2
22/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 парчета
"Шведска тройка - блат, крем и пак блат, а не каквото си помислихте"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 гр.
  • масло - 100 гр.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сол
  • ябълки - 500 гр.
  • мармалад - 4 с.л.
  • вода - 125 гр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тесто от брашното, маслото, захарта, солта, водата и оставяме 1 час на студено.

Сваряваме ябълките и ги правим на пюре, което смесваме с мармалада.

Тестото разделяме на две. Едната половина разстиламе върху намазнена тортена форма. Отгоре изсипваме пюрето. Разстиламе останалото тесто и печем.

Като стане готов, поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Поли
Поли
На мен нищо не ми се получи. Какви са тези грамове? Някой пробвал ли е въобще рецептата? Тази тортена форма с какви размери трябва да е?
06.09.2013 21:37
милко
милко
аз го пекох на слаба - около 170 градуса
02.01.2012 13:43
Лили
Лили
На колко градуса се пече?
30.12.2011 19:56