Кокошка с каша

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кокошка с каша2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Една вкусна и семпла кашичка с кокоше месо"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • масло - 5‐6 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и почистена кокошка се залива с вода и се кипва. Прибавят се морковът и целината.

Когато кокошката е полусварена, се изважда от бульона и се нарязва се на порции.

Бульонът се прецежда и наново се слага на огъня, като се връща нарязаното месо да се довари.

Брашното се запържва в маслото, като се бърка постоянно, разрежда се с бульона от кокошката и се бърка, докато стане на гъста каша.

Снема се от огъня. Порциите месо се сервират с кашата.

Кокошката с каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: