Пуйка с бяло вино

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пуйка с бяло вино2 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 г бутчета
  • гъби - 250 г
  • лимонов сок - 1 супена лъжица
  • чушки - 3 бр. мариновани, червени
  • розмарин
  • бяло вино - 1/2 чаша
  • бульон - 1 чаена чаша пилешки (може и от кубче)
  • брашно - 1/2 чаена чаша
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства. Поръсва се с брашно. Изпържва се по 5 мин от всяка страна.

Прибавят се бульонът, сол, черен пипер, чушките и гъбите и се задушава 2 мин.

Прибавят се лимоновият сок, виното и розмаринът и се оставя на огъня още около 15-20 минути, или докато се сготви напълно. Сервира се с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: