Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета на малки кубчета (или дреболийте от пуйката, в моята пуйка нямаше сърце, дроб и воденица и заради това ползвах дробчета), в тенджерка сипваме олиото, щом се нагорещи добавяме дробчетата.
Запържваме ги, след което добавяме почистения и нарязан на дребни кръгчета праз лук, почистения и нарязан на дребно кромид лук и почистения и нарязан на дребно морков. Запържваме за около 4-5 минути, след което добавяме добавяме гъбите, нарязани на шайби.
Задушаваме за още 4-5 минути, след което добавяме олиза, щом промени цвета си доливаме около 2 ч. ч. вода, добавяме солта и черния пипер на вкус и варим около 15-20 минути, като от време на време бъркаме за да не се прихване.
С готовата плънка пълним пуйката и я зашиваме. Ако ни остане от плънката я нареждаме покрай пуйката в тавата. Пуйката намазваме от двете страни с черен пипер и сол.
Доливаме малко вода в тавата и завиваме с фолио. Час преди да я махнем от фурната махаме фолиото за да се запече отгоре и да хване коричка. Печем на 200 градуса до готовност.
Печенето продължава около 3-4 часа.