Кебап със заек

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кебап със заек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 6 глави кромид
  • домати - 1 кг
  • олио - 120 мл
  • вино - 300 мл
  • черен пипер - 12 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • карамфил - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се оставя да кисне в студена вода 2 денонощия. Почистват се ципите и лойта и се нарязва на парчета като за кебап.

Сварява се. Отцежда се и се запържва в олиото, след което се слага лукът. Посолява се, прехвърля се в тавичка и се залива с виното.

Прибавят се черният пипер, дафиновите листа, карамфилчетата, нарязаният на кубчета морков и ситно нарязаните чесън и домати.

Пече се в умерена фурна, докато остане на мазнина. Поръсва се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусна и лесна рецепта.
25.02.2016 10:04
1