Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Руладини»Балкански специалитет

Балкански специалитет

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Балкански специалитет2 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 320 г (4 филета)
  • шунка - 80 г
  • кашкавал - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 160 г
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - за пържене
  • лимони - 4 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на 4 плоски парчета, начуква се и се посолява. Поръсва се с черен пипер.

В средата на всяко филе се слага парче кашкавал, завито, в шунка.

Филетата се навиват на рула и краищата им се притискат. Яйцата, брашното и млякото се разбиват.

Рулата се потапят в получената панировъчна смес, овалват се в галета и се пържат в обилно количество олио.

Сервира се с парче лимон и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: