Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с касис и извара

Пай с касис и извара

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пай с касис и извара1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 50 г
  • За пълнежа
  • касис - 400 г
  • извара - 500 г
  • яйца - 3
  • нишесте - 4 супени лъжици
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • сметана - 6 супени лъжици
  • пудра захар - 6 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива с пудрата захар и яйцето. Прибавя се брашното. Замесва се тесто и се оставя да престои в хладилника.

Изварата, жълтъците, сметаната и половината от захарта се разбиват добре. Прибавя се нишестето, смесено с бакпулвера.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към изварата.

Тестото се разточва на кора и се разстила в кръгла тавичка, намазана с масло, като около стените се оформя ръб с височина 3 см.

Върху тестото се изсипва половината от пълнежа, отгоре се нарежда почистеният и измит касис и се покрива с останалия пълнеж. Сладкишът се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: