Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбива със захарта в продължение на 20 минути. Един по един се прибавят жълтъците и сместа се бие още 10 минути.
Белтъците се разбиват на гъст сняг. Половината от брашното се слага наведнъж в сместа и се разбърква, а останалата половина се прибавя лъжица по лъжица, като се редува е разбитите белтъци и се бърка много внимателно.
Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена е брашно правоъгълна тавичка на пласт, с дебелина около 2 см. Кайсиите се измиват, подсушават се, нарязват се на половинки, почистват се от костилките и се нареждат с разреза нагоре върху тестото на разстояние около 4 см една от друга.
Сладкишът се пече в умерено силна фурна до бледорозово. След като изстине, се нарязва на квадратни парчета, така че в средата на всяко парче да остане по една кайсия. Поръсва се с пудра захар.