Щрудел с тиква, ябълки и извара

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
30/01/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, почиства се и се настъргва. Размесва се с 200 г захар и се оставя да престои 30 минути. След това сокът се отцежда и ябълките се разбъркват с орехите и канелата.

Изварата се прекарва през цедка. Сметаната се разбива с яйцето, 100 г захар и ванилената захар, след което се разбърква с предварително накиснатите във вода стафиди, изварата и лимоновата кора.

Корите се разстилат на три ивици върху ленена кърпа. Намазват се с маслото и върху всяка ивица се слага по един от трите вида пълнеж. Кърпата се повдига леко от единия край и трите рула се навиват едновременно.

Слагат се в намазана с масло тава и се пекат в умерена фурна около 15 минути. Горещият щрудел се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар