Торта с компот от кайсии

ЕфросияЕфросияНовак301
19/04/2011
"Тази торта е основната причина да крием винаги едно-две бурканчета компот от кайсии в килера "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 020
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете кайсиите от компота добре, след което ги подредете на дъното на намазнена и набрашнена тава. За първия блат разбийте 5 жълтъка с чаша захар и прибавете постепенно 1 и 3/4 ч.ч. брашно, пресято с пакетче бакпулвер. Прибавете след това внимателно 5 белтъка, разбити на сняг с 2-3 капки лимонов сок. Изсипете сместа върху кайсиите и сложете да се изпече за половин час.

Пригответе втори блат по същия начин със същите количества продукти. Докато се пече направете крема за тортата с кайсии. Прибавете към сока от компота 1 ч.ч. вода, захар на вкус и около 5-6 равни лъжици брашно. Сложете сместа на котлона и я бъркайте, докато се сгъсти. Свалете соса и продължете да го разбърквате, докато се охлади.

В поднос обърнете първо блата без кайсиите, намажете го с половината от крема и сложете отгоре блата с кайсиите (плодовете от горната страна). Намажете тортата с останалата част от крема. Направете украса по желание и оставете на хладно за поне 5-6 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар