Пай с грейпфрут

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пай с грейпфрут1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Ако не сте опитвали пай с грейпфрут, веднага трябва да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - 1 щипка
  • за пълнежа
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 75 г
  • грейпфрут - 2 бр. само сока
  • пудра захар - 100 г
  • за гарниране
  • грейпфрут - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта и солта. Стрива се на трохи с нарязаното на парченца масло.

Прибавят се разбитото яйце и 1‐2 супени лъжици студена вода и бързо се замесва маслено тесто, което се оставя да престои 20-30 минути в хладилника.

След това се разточва на кора и се разстила в намазана с масло тавичка или тортена форма, като покрай стените се оформя ръб с височина 2‐3 см.

Двата жълтъка се разбиват на крем с пудрата захар и омекналото масло. Прибавя се сокът от двата грейпфрута и малко настъргана кора и сместа се разбърква добре.

Накрая се добавят и разбитите на гъст сняг белтъци. Пълнежът се изсипва върху тестото в тортена форма и сладкишът се пече около 25 минути в умерено силна фурна.

През това време грейпфрутът за украсата се обелва и разделя на полумесеци.

Парченцата се нареждат върху току‐що извадения от фурната сладкиш. Паят се оставя да изстине и се прибира в хладилник за няколко часа.

Паят с грейпфрут е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: