Милански хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Милански хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 6 ч.ч.
  • яйца - 8 бр.
  • мая - 50 г
  • плодове - 1 к.ч. захаросани, нарязани на дребно
  • стафиди - 1 к.ч.
  • ром - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и рома.

Тестото се омесва добре и се оставя да втасва 6 часа. След това се прехвърля в намазана с масло висока форма и се пече около 1 час в предварително загрята силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: