Сладко от вишни на баба

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
107
243
242
30/01/2016
"Подобни семейни рецепти са истинска ценност, предавана от майка на дъщеря "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции5 бурканчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 455
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със специален уред или с безопасна игла костилките се изваждат от вишните.

Плодът се поставя в широка плитка тенджера (аз ползвам най-долната камера на добрата стара руска соковарка), засипва се със захарта и се оставя да престои една нощ.

На другата сутрин съдът се поставя на силен огън и сладкото се вари, като образуващата се плътна бяла пяна непрекъснато се отстранява с решетеста лъжица.

След около 40 минути сладкото би трябвало да е готово (капка от сиропа, капната върху студена суха чинийка, нокът или бучка захар не би трябвало да се разтича).

Тогава се сипва лимонтузуто, котлонът се изключва, сладкото се доварява още минута-две и се дръпва от огъня.

Ако все още има малко пяна, тя се отстранява напълно и сладкото се налива в затоплени буркани, но не се затваря с капачки, докато не изстине, за да не образува по тях конденз, от който после да се захароса.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар