Карамелена торта с козунак

тинтин
Новак
36821
Карамелена торта с козунак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Козунаците са много вкусни, когато са меки и пресни, но са още по-вкусни, когато са превърнати в карамелена торта, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • козунак - 2 бр. по 400 гр.
  • плодове - от сладко
  • локум - 140 гр.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунаците нарязваме на филийки с дебелина 2-3 см.

В тортена форма карамелизираме 2-3 с.л. захар. Нареждаме един ред козунак. Отгоре слагаме плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редим втори ред козунак-отгоре:нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършваме с козуначени филийки.

Заливаме със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печем на водна баня в умерена фурна на 180 градуса.

След като изстине, внимателно обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с шоколадови пръчици.

Консумирайте тортата добре охладена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
а това на снимката какво е, че нещо не си го представям така?
05.05.2016 21:40