Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен шаран с бяло брашно

Пържен шаран с бяло брашно

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържен шаран с бяло брашно2 / 12
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пърженият шаран е класика и докато ние го приготвяме, вие поне нарежете една салата"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • брашно - 1 ч.ч
  • олио - 1 ч.ч
  • сол - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиства се шаранът от люспите, отстранява се главата.

Измива се и се реже на шайби.

Осолява се и се оставя да престой поне 1 час, да си поеме солта.

След което парчетата се набрашняват от всички страни и се слагат в сгорещеното олио да се пържи шарана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз също го харесвам добре изпържен, дори препържен. :)
11.04.2016 23:35
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Шарана го обичам само приготвен по този начин,хубаво изпържен
11.04.2016 19:13
3