Начин на приготвяне
Отрязва се горната част на тиквата, за да се получи капак. Правят се няколко дупки по него с помощта на метален шиш. Издълбават се хубаво семките и жилестата част на тиквата.
Нарязва се месото на кубчета и се задушава в горещото олио в дълбок тиган. През това време се режат празът и морковите на кръгчета, чушките на полумесеци, а картофите на кубчета.
Гъбите се режат на едри парчета или на половина, ако са по-малки. Прибавят се нарязаните зеленчуци при свинското месо и се задушават заедно.
Подправя се със сол и черния пипер. Добавят се гъбите и след около 5 минути се сипват доматите. Оставя се леко на покъкри и се слагат нарязаните на ситно целина и магданоз.
Добавят се и дафиновите листа. Разбърквате хубаво и отстранявате от огъня. Пълни се издълбаната вече тиква с месото и зеленчуците. Захлупва се с горната и част.
Слага се в тавичка с малко вода. За да не изгори дръжката, се увива с алуминиево фолио. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 2 часа, без да се отваря фурната.