Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Класически пълнени чушки с ориз

Класически пълнени чушки с ориз

Класически пълнени чушки с ориз
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обичани от всички - класически постни пълнени чушки с ориз"

Необходими Продукти

  • чушки - 9 бр. зелени
  • ориз - 1 ч.ч. бял
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 с.л. кубчета от консерва
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семето. Наредете ги в правоъгълна тавичка.

Нарежете праза на дребно, чушката и моркова на малки кубчета и ги задушете в малко олиото в дълбок тиган.

Сипете ориза и разбъркайте. Подправете с червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Налейте една чаша гореща вода и гответе до пълното и поемане от ориза.

Налейте втората, пак гответе до поемането й, налейте третата, отново нека я поема и сипете последната четвърта чаша вода и доматите.

През цялото време бъркайте периодично, за да не загори ориза на дъното. Гответе толкова, че плънката да не остане много суха. Прибавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте. Свалете от котлона.

Напълнете чушките добре и полейте отгоре по тях малко олиото навсякъде. Печете в загрята фурна на 220 градуса до запичане на чушките.

В тавичката ще се образува малко сосче от плънката и чушките, с което полейте при сервиране.

Класическите пълнени чушки с ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Mateva
Elena Mateva
Не остана сос при печенето,но стана вкусно. Благодаря!
31.05.2019 12:45