Начин на приготвяне
Покриваме форма за торта с перманентна хартия. Яйцата разбиваме заедно със захарта и ванилиите. Добавяме и брашното, смесено с бакпулвера, малко по малко към яйчната смес. Разбърква се и се изсипва във формата.
Пече се около 30 минути на 180 градуса. Оставя се да се охлади и се разрязва на две части.
Сметаната се смесва с 200 мл прясно мляко и се разбива с миксер. Първият блат се намазва с нея. Върху него се нареждат бананите, слага се вторият блат и се намазва добре, като се заглажда.
Декорира се с останалата сметана по желание и въображение.
Отделно се карамелизира 1 ч.ч захар. Получената горена захар се изсипва върху хартия за печене и след 10 минути се начупва на малки парченца, които се слагат върху тортата.