Пълнени охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнени охлюви
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"При охлювите няма средно положение, или ги обожавате, или ... не сте опитвали нашата рецепта за пълнени охлюви"

Необходими Продукти

  • охлюви - около 1, 5 кг
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 100 г, цедено
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1 глава, по - малка
  • магданоз - 4 стръка
  • копър - 3 стръка
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите и ги сложете да се варят за около 30-40 минути. Извадете месото от черупките, а черупките запазете.

В сгорещеното масло запържете наситнените лук, чесън, добавете, а след като омекнат прибавете и нарязаните магданоз и копър. Посолете на вкус, добавете и индийско орехче и бял пипер. Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.

Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте. Ако сместа стане рядка, може да я сгъстите с малко нишесте. Напълнете с нея черупките на охлювите и поднесете като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
41
30
20
11
Дай твоята оценка: