Начин на приготвяне
Нарежете на дребно маслото, смесете го с брашното и го стрийте на трохи. Прибавете два от жълтъците и 4 суп. лъжици вода и замесете тестото.
Сложете го на студено. Срежете лимоните на половинки и изцедете сока им. Остържете горния слой на лимоновата кора, измийте и настържете малко от по-долния пласт. В тенджера налейте водата и чаша захар. Варете на умерен огън, докато захарта се стопи.
Сложете нишестето в 1/2 чаша вода. Излейте тази смес в захарния сироп и сварете до сгъстяване. 3 жълтъка разбийте с лимоновия сок и прибавете настърганата кора. Тази смес налейте в сиропа. Разбъркайте и свалете от огъня. Оставете крема да изстине. Разточете тестото и го разстелете в тавичка за печене.
Краищата трябва да са извити нагоре до ръба на тавичката. Набодете тестото с вилица. Изпечете тестото за 10 минути на 180 градуса. Разбийте белтъците с чаша захар и 1 чаена лъж.лимонов сок. Белтъците се разбиват на твърда пяна. Когато изпеченият блат изстине, слагаме отгоре лимоновия крем.
Шприцовайте разбитите белтъци върху крема. Сложете сладкиша отново във фурната за 30 минути на 180 градуса. След това го охладете и преди да го сервирате, го приберете за 2 часа в хладилника.