Палачинков сладкиш с ябълки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
931
174
588
1
31/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 415
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта и солта, разреждат се с млякото и се разбъркват с разтопеното масло. Сместа се прибавя към брашното и се разбива гладко тесто. Накрая се прибавят разбитите на гъст сняг белтъци.

От тестото се изпържват тънки палачинки в сгорещен тиган, намазан с масло. Нареждат се една върху друга в дълбока тавичка или тортена форма. Помежду им се разстилат обелените, нарязани на дребно ябълки, смесени с част от захарта.

Яйцата се разбиват с останалата захар и сметаната. Палачинките се заливат с тази смес и сладкишът се запича за кратко в силна фурна, докато се зачерви.

Поднася се топъл.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар