Великденско гнезденце

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Великденско гнезденце
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Аранжирайте по желание това ефектно великденско гнездо"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • кайма - 250 г
  • спагети - 2 - 3 пръчици
  • крема сирене - 1 пакетче
  • черен пипер - на зърна
  • домати - 2 - 3 обелки за розички
  • домати - 1 бр. за калинки
  • маруля - листа за декорация
  • маслини - черни
  • моркови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват, посоляват и се пюрират. Слагат се в средата на подходяща платовидна чиния, като се оформят във формата на гнездо (кръг). Магданозът се измива и нарязва на ситно. Слага се в средата на гнездото. Яйцата се сваряват и обелват. От тях се вземат само жълтъците.

Смесват се с крема сиренето. Те ще потрябват за приготвянето на пиленцата. Пиленцата може да се поставят в черупките от яйцата – за по-голям ефект. От сместа (крема сирене и жълтъци) се оформят топчици. Едната по-голяма – за тяло на пиленцето, а другата по-малка – за главичка.

За очичките използваме зърната черен пипер, а крилцата, човчиците и гребенчетата изрязваме от морков. Готовите пиленца нареждаме в гнездото. Отстрани декорираме с обелките от домат свити като розички.

Нареждаме калинките, които правим от домат като го разрежем на две. Правим разрез и през средата на половината, а с нож се надупчва на няколко места, където слагаме също зърна пипер – за точици и черна маслинка – за главичка.

Таралежчетата се приготвят от каймата. С леко намокрени пръсти моделираме телата и муцунките им. Очичките правим с помощта на зърна пипер, а бодличките са начупените на части и забити в каймата спагети. Готовите таралежи се пекат на 200 градуса, върху хартия за печене – до готовност. Аранжираме по вкус :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: