Сладкиш от круши с карамелен сироп

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
684
398
633
1
Сладкиш от круши с карамелен сироп
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви25 мин.
Общо65 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • канела - по желание
  • круши - 4 бр.
  • кокосови стърготини - или анасонови зърна
  • За карамела
  • вода - 60 мл
  • захар - 150 г
  • сметана - 250 мл (35% масленост)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200 градуса и застиламе подходяща тавичка с хартия за печене.

Нарязваме бутер тестото на 4 правоъгълника. Страната им по дължина трябва да около 15 см. Измиваме и изчистваме крушите от ципата и сърцевината. Нарязваме ги по дължина.

Върху едната страна на тестените правоъгълници нареждаме крушите като ги подреждаме една върху друга. Поръсваме с канелата и анасоновите зрънца. Сгъваме на две тестените правоъгълници, притискайки леко краищата им. Печем 15 минути докато се зачервят.

Карамеленият сироп правим така: Стопяваме захарта във водата докато се получи златист карамел и добавяме сметаната.

Разбъркваме постоянно до хомогенност. Всяка порция десерт се залива с готовия карамел и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: