Супа с лапад, коприва и сирене

31/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Тази селска манджа е не само много вкусна, но и много здравословна. Препоръчваме я!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 262
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът и копривата се попарват, прецеждат се и се нарязват на ситно. В тенджера се слагат около 2 литра вода.

Добавят се лападът и копривата, както и нарязаните морков, лук и домат. Слагат се 2-3 с.л. олио.

Разбърква се добре. След като заври водата се добавя зеленчуковият бульон, солта, черния и червения пипер, както и ориза. Оставя се да ври на слаб огън докато се свари оризът.

След това се сваля от котлона и след като изстине малко се застройва с разбитото яйце, киселото мляко и брашното. При сервирането се слага натрошеното сирене. Добър апетит! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Аз не съм приготвяла нищо с лапад,но тази рецепта ми хареса много! :) На пролет ще си я направя с удоволствие :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв