Супа с лапад, коприва и сирене

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
675
400
596
1
31/01/2016
"Тази селска манджа е не само много вкусна, но и много здравословна. Препоръчваме я!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 906
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът и копривата се попарват, прецеждат се и се нарязват на ситно. В тенджера се слагат около 2 литра вода.

Добавят се лападът и копривата, както и нарязаните морков, лук и домат. Слагат се 2-3 с.л. олио.

Разбърква се добре. След като заври водата се добавя зеленчуковият бульон, солта, черния и червения пипер, както и ориза. Оставя се да ври на слаб огън докато се свари оризът.

След това се сваля от котлона и след като изстине малко се застройва с разбитото яйце, киселото мляко и брашното. При сервирането се слага натрошеното сирене. Добър апетит!

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
22.50 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Аз не съм приготвяла нищо с лапад,но тази рецепта ми хареса много! :) На пролет ще си я направя с удоволствие :)
1
0