Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Бял боб със свински ребърца

Бял боб със свински ребърца

Бял боб със свински ребърца
Снимка: Evgenia
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Дръжте си изисканите вечери - на нас ни дайте бобец и ребърца - за друго не ни търсете"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г
  • свински ребра - 700 г
  • лук - 2 главички
  • моркови - 1 бр. ситно настърган
  • доматен сок - 1 шишенце
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • джоджен - сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Облива се бобът с вода, завира на котлона и се сипва една лъжица сода. След като започне да шупти и поври малко му излиза жълтата вредна вода, която се изхвърля.

Налива се нова пак да го облее, пак завира и пак се изхвърля. След което се налива чиста, добавя се нарязаният лук. Ребрата съм ги запържила леко и тях прибавям към боба.

Така бобът и ребрата се варят на слаб котлон, след като се посварят прибавям малко доматен сок или пюре и джоджен. Към края добавям малко сол.

В друг съд завирам малко олио добавям една лъжица брашно, като се запържи сипвам и червения пипер. Запръжката сипвам при боб яхнията.

Белият боб със свински ребърца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Пропуснато е кога се слага моркова, в начин на приготвяне!
10.11.2023 23:57
1
1
Мария Божилова
Мария Божилова
Много добра рецепта.Вместо доматен сос сложих нарязани на ситно домати, за да е по-свеж и вместо запържени, ребрата ги запокох.
18.04.2020 14:54
2
Потребител#228753
Потребител#228753
защо се слага содата ?
06.03.2019 09:23
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Който иска да си щади стомаха може да не прави запръжката.
01.02.2016 14:45
8