Леща с булгур

Пламенова КристинПламенова КристинПомощник Готвач151471
31/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 462
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонова тенджера се излива зехтинът и към него се прибавя нарязаният на ситно лук. Задушава се лукът на слаб огън, докато омекне.

Малко преди да се махне от огъня се слага червеният пипер, съвсем за кратко, докато замирише, но да не потъмнее. След това се изсипва водата.

Добавят се лещата, булгурът, солта, пюрето и джодженът. Разбърква се всичко.

Готви се на умерен котлон, докато лещата и булгутът се сварят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар