Шопски шиш кебап

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Шопски шиш кебап
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Шопите са известни по цял свят с две неща - твърдоглавието си и шопския шиш кебап. С шопския шиш кебап са по-известни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го овкусете.

Направете шишчета, като редувате с лютите чушлета. В сгорещена мазнина се задушават от двете страни.

В същата мазнина се задушава лука, чесъна и доматите. Като се изпари водата от доматите се добавят брашното, пипера и се налива вода до необходимата гъстота на соса.

Изсипва се в подходяща тава, като шишчета се нареждат отгоре. Запича се в загрята фурна до готовност на месото.

Разбийте яйцата с млякото и залейте ястието.

Допечете кебапа за 15 минути и поръсете с кашкавал.

Шопският шиш кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: