Шопски кебап

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Шопски кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • мазнина - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр
  • лук - 3 - 4 глави
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 2 бр
  • чубрица
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранявате месото от костите и го нарязвате на малки парченце, които посолявате и поръсвате с черен пипер. Нанизвате парчетата месо и люти чушки последователно на шишчета. Така приготвените шишчета задушавате в мазнина и малко вода.

В същата мазнина задушавате ситно нарязания лук. Прибавяте доматеното пюре и брашното. Поръсвате с червен пипер и сипвате вода.

Премествате шишчетата в тава за печене и след като сосът кипне, ги заливате с него.

Разбивате киселото мляко с яйцата и ги сипвате върху ястието. Поръсвате с чубрица и печете около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: