Агнешка курбан чорба

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
676
400
599
1
31/01/2016
"Агнешкото задължително трябва да присъства на Великденската трапеза, но никой не е казал, че трябва задължително да приготвите печена агнешка плешка. Извненадайте близките си с вкусна и питателна агнешка курбан чорба "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 945
  • Преглеждания за месеца2116
  • Преглеждания за седмицата248
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото и дреболиите се сваряват, обезкостяват и бульонът се прецежда. Дреболиите се нарязват на кубчета, а месото се накъсва. Лукът, морковът и целината се нарязват на кубчета, а чесънът на ситно.

Запържват се заедно с лютата чушка в сгорещеното масло и олио. Прибавят се брашното и доматеното пюре. Запържват се за кратко.

Постепенно се долива бульонът и се оставя да къкри. Прибавят се месото, дреболиите и оризът. Оставят се на слаб огън, докато оризът се свари.

Яйцето се разбива добре и се прибавя към супата на тънка струйка, през цедка. Трябва да се образуват парцали, това е т.нар (пресечена застройка). Супата се сваля от котлона и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Поръсва се със скълцаните пресен магданоз и джоджен и се поднася.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар