Начин на приготвяне
Почистете лука от люспите и го задушете в мазнината. Добавете червения пипер, бульона, каймата и разбъркайте.
Измийте ориза и го прибавете към каймата. Добавете 1 ч.ч. вода. Гответе 6-7 мин., докато течността се поеме от ориза. Свалете плънката от котлона, добавете чубрицата и оставете да се охлади.
Подгответе зелевите листа, като ги отделите от зелката, разполовете през средата и отстранете дебелата част.
Във всяко листо сложете по 1 с.л. от плънката и завийте сармичките. Наредете ги в дълбок съд с похлупак.
Поръсете с червен пипер и олио. Затиснете отгоре с чиния. Налейте топла вода, като покриете сармите и сложете във фурната.
Печете на бавен огън до омекване на зелето.
Парти-сармичките са готови.