Начин на приготвяне
1. Взимаме купа и разбиваме жълтъците и сметаната. Оставяме настрани.
2. Взимаме моркова и лука и ги режем на ситно.
3. След това в голяма тенджера и разтопяваме маслото. След което задушаваме моркова и лука в него.
4. Пържим ги до омекване на среден огън.
5. Добавяме след това брашното и разбъркваме около две минути.
6. След което добавяме водата или рибния бульон в тенджерата. Оставяме на котлона до завиране.
7. Взимаме рибата, режем я на ситни кубчета и я добавяме към вкусната рибена супа. Подправяме със сол и пипер.
8. Добавяме и фидето. Варим до готовност, а след това внимателно добавяме сметаната и варим до кипване.
9. Нашата норвежка рибена супа е готова. Оставяме я настрани да се охлади малко за 10-тина минути и я поднасяме.
По желание може да я поръсим със свеж магданоз или копър, преди да сервираме.
Коментари
Благодаря за рецептата, беше ми интересно как я приготвят скандинавците !