Зелеви сарми от кисело зеле с пържена плънка на фурна

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436427
02/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 570
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелеви листа - 15 бр. от от кисела зелка
  • кайма - 250 г смес
  • ориз - 1 чаена чаша
  • сминдух
  • къри
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 суп.лъж.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката като в тиган размиваме каймата с малко вода и слагаме на котлона с 3-4 суп.лъж. олио, за да се задуши.

Когато си промени цвета и стане на гранулки, прибавяме сминдух, къри и черен пипер на вкус. Добавяме и ориза, пържим за кратко и сваляме от котлона.

Всяко от зелевите листа почистваме от твърдата жила в средата. Слагаме по супена лъжица от плънката в центъра на листото и завиваме сарми. Подреждаме готовите сармички в огнеупорен съд с капак.

Когато сме приготвили всички сарми, наливаме вода, така че да се покрият и слагаме с капак във фурната. Включваме фурната на 190-200 г и печем до готовност (приблизително час и половина).

Може да приготвим сармите и сварени в тенджера.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар