Начин на приготвяне
Предварително почистените от семето и дръжките пиперки се обелват и нарязват. Чесънът се реже на ситно. В тенджера се слага олио и за кратко се запържва чесънът. Добавя се пиперът и също се запържва.
След това се налива млякото, което няма нужда да е топло, но трябва да не е горещо или студено, за предпочитане трябва да е на стайна температура. Оставя се, докато млякото заври.
Тогава се слага сол, червен пипер(по желание) и черен пипер. Оставя се да пори още около 5 минути. Междувременно това в отделна купичка се разтваря брашно в малко вода и се добавя към останалите продукти в тенджерата.
Бърка се постоянно, докато се сгъсти. Ако не е достатъчно гъсто, се добавя още разтворено във вода брашно, докато стане гъсто, колкото искате. Когато се сгъсти, се сваля от котлона.
Бележка: Ако пиперките са червени, сосът става малко по-червен и няма нужда от червен пипер.
В сезона на чушките, опитай и рецептите ни за пържени чушки, тези разядки с печени чушки или консервирай чушки за пълнене за зимата.
Коментари