Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ни трябват осем малки балончета. Преди да разтопим шоколада, надуваме балоните. Големината им трябва да е малко по-голяма от юмрук и не трябва да са прекалено надути.
Разтопяваме шоколада на водна баня изсипваме го в купа и го оставаме да се охлади до 27 градуса, за да не се спукат балоните.
Взимаме балон и топваме долната му част в купата с шоколада по- ниско от средата.
Поставяме всички балони върху тава с хартия за печене. Слагаме ги в хладилник, докато се втвърди шоколадът.
През това време нарязваме ягодите на едро, ако са по-едри ги запазвам цели. Остъргваме пръчицата ванилия. Изсипваме в купа изстудената от фризер сметана и вътре пресяваме пудрата захар и прибавяме ванилията.
Разбиваме сметаната с миксер и след това я прехвърляме в шприц. Изваждаме щоколадовите купички от хладилника и внимателно пукаме балоните. Леко отстраняваме балона от шоколада и внимаваме да не го счупим, тъй като е доста крехък.
Пълним шоколадовите купички със крема. Аранжирам с ягоди. По желание могат да се добавят и шоколадови пръчици.
Коментари