Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи романеско с жълти сирена

Броколи романеско с жълти сирена

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Броколи романеско с жълти сирена3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • броколи романеско - 1 глава
  • лук - 1 глава кромид
  • бяло вино - 100 мл
  • едам - 50 г
  • ементал - 50 г
  • гауда - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • сметана - 250 мл
  • олио - 30 мл
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • черен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От главата броколи внимателно изрязваме розичките. Във вряща вода бланшираме розичките за 3-4 мин. В тава на умерен котлон добавяме олиото и запържваме лука.

След като стане прозрачен го заливаме с виното. Разбъркваме и добавяме всичките видове сирена, които предварително сме нарязали на ситно. Разтапяме сирената и добавяме сметаната и подправките. Варим докато стане сос.

Върху соса подреждаме романеското. Запичаме за кратко във умерена фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато сметановият сос се сгъсти. Сервираме топли.

Забележка: Преди да добавите сол, опитайте сметановия сос. Аз добавих малко хималайска сол върху романеското.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: