Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле в йена с прясно мляко и розмарин

Пиле в йена с прясно мляко и розмарин

РозалиндаРозалинда
Новак
278
Пиле в йена с прясно мляко и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • розмарин - 2 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • гъби - (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате пилето в йена или по-дълбок гювеч. Заливате с прясното мляко и добавяте останалите подправки.

Пече се на 180 градуса, като фурната не бива да е загрята предварително.

Пече се под капак до разкапване на пилето. Накрая може да намажете с масло до получаване на хрупкава коричка и Воала!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Често приготвям ястия в огнеупорен съд с капак във фурната, така ястието се готви , а аз си върша и друга работа
02.02.2016 15:58
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно и бързо за приготвяне ястие
02.02.2016 15:57
1