Сироп от бъз

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
09/05/2011
"В края на пролетта и началото на лятото е най-подходящото време за приготвяне на сироп от бъз, а това е нашата любима изпитана рецепта "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 906
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • бъз - 30 броя съцветия
  • захар - 1 кг.
  • вода студена - 1 литър
  • лимонтузу - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съцветията, добре измити се заливат с водата и киснат в нея 24 часа. Прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.

Течността се разбърква до пълното разтваряне на захарта.

Налейте сиропа в бутилки, добре измити и изсушени в топла фурна. За да е по-траен, може да го стерилизирате 15 минути.

Сервирайте го разреден с обикновена или газирана вода.

Много приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
3.46 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#214614
Във рецептата има твърде много лимонтузу .
Добавих 20 грама и аромата на бъзовите цветчета се загуби !
0
0
Веселина Добрева
Вари ли се сиропа със захарта и лимонтозуто и колко време?
0
4
Албена Асенова
Много аромат и свежест събран в малките бели цветчета.
8
2