Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Чесново пиле, пълнено със сирене

Чесново пиле, пълнено със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сирене - 200 г краве
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме пилето отвътре и отвън. В кухината слагаме половината масло, а с другата намазваме месото отвън. Посоляваме го.

В съд натрошаваме сиренето и към него добавяме черния и червения пипер. Добавяме ситно нарязания чесън и с тази смес пълним пилето.

Поставяме птицата в съд от йенско стъкло на дъното, на който слагаме 1 ч.ч. вода.

Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна, като поливаме от време на време с водата, събрана при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: