Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Чорба от дребни рибки и зелев сок

Чорба от дребни рибки и зелев сок

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Чорба от дребни рибки и зелев сок1 / 2
08/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 400 г (дребна)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1/2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • зелев сок - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч. гореща
  • магданоз
  • девесил
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате зелевия сок с горещата вода и прибавяте ситно нарязания лук. След като течността заври, пускате рибките и леко посолявате.

Варите чорбата на умерен огън, като внимавате да не се разврят рибките. От брашното, 1-2 с.л. студена вода и оцета приготвяте кашица, която сипвате в тенджерата.

След 5-6 минути отстранявате чорбата от огъня и поръсвате със ситно нарязан магданоз, девесил и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Луис
Луис
Само дето не се разбира каква е ролята на яйцето
06.12.2014 13:12
1
Покажи всички подкоментари