Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Чорба със свинско и зелев сок

Чорба със свинско и зелев сок

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Чорба със свинско и зелев сок1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Преданието разказва, една купа гореща чорба със свинско и зелев сок е в състояние да съживи студент след осмодекемврийски купон"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг
  • масло - 60 г, може и олио или смес от двете
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена или червена, по желание
  • зелев сок - 500 мл или повече на вкус
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на дребни парченца. Загрейте мазнината в голяма тенджера и запържете месото хубаво.

Поръсете с червен пипер, разбъркайте и долейте достатъчно вода. Оставете супата да се вари, докато месото омекне, заедно със ситно нарязаните зеленчуци (без праза). Добавете скълцания праз, когато месото поомекне.

След това започнете да доливате зелев сок, като пробвате на вкус - щом супата стане приятно кисела, не наливайте повече зелев сок.

Доварете свинската чорба, докато месото омекне напълно и добавете фидето. При нужда долейте още вода или зелев сок.

Накрая овкусете супата с подправките и малко скълцан пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах, резултатът е посредствен. Определено със зеленчуков бульон и кубчета целина нещата ще се подобрят съществено.
08.02.2024 22:07
Анонимен
Анонимен
В моят край се прави без чушки
06.02.2024 00:07
1