Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Чепеларска чорба със зелев сок

Чепеларска чорба със зелев сок

IvankaIvanka
Новак
252422
Чепеларска чорба със зелев сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6
"Няма как и вие да не харесате тази чепеларска чорбичка"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 гр.
  • зелев сок - 1, 5 л.
  • лук - 1 - 2 гл.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязаният лук в мазнината с малко вода (1/4 к.ч.).

Добавяме червеният пипер и разбъркваме.

Прибавяме изчистените и нарязани на кубчета картофи, като бъркаме за да не загорят. Задушаваме и тях за няколко минути.

Заливаме със зелевия сок и оставяме чорбата да заври.

Прибавяме оризът и оставяме на котлона да поври за 10-15 минути.

Сваляме готовата чорба и я поръсваме с джоджена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nick
Nick
Уникална супа. Като я почнах бях скептичен. Резултата обаче ме порази. Как е възможно с никакви продукти да се получи такава съвършена идилия. Най ми върви след препиване :-) Оказа се че и домашните я харесват. Много хитро се съчетава картов със солената зелева чорба. Понякога използвам картофено пюре за обезсоляване на манджите. В тази супа добавих морков и зелена чушка за дизайн. А само в моята порция и лютив червен пипер. Че другите не са по лютото. Пък и точно февруари е времето за тази вкусотия. Правете и хапвайте без притеснение за калорий.
14.02.2022 14:52
1
1
1
Покажи всички подкоментари