Ориз с моркови и грах

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
03/02/2016
"Изборът оставяме на вас - дали ще го хапнете като основно или ще го гарнирате с някоя постна пържолка "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 539
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена кипяща вода сваряваме измитите и обелени моркови (цели) и граха, докато омекнат.

Сваляме от котлона и след като изстинат, нарязваме морковите на малки кубчета. Измиваме ориза до пускане на чиста вода и го прехвърляме в тава.

Върху него добавяме зеленчуците, овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме с магданоз.

Прибавяме малко олио, за да не стане ориза сух и наливаме вода 1:3. Печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
никнай
никнай
20.02.2016 01:29
70 минути за такова семпло ястие ми е прекалено много.
Защш не бланшираш зеленчуците и после не ги пресечеш в ледена вода а ги чакаш да изстинат (чакаш ли ги да се скашкат?).
1:3 вода е прекалено много, по принцип е 1:2 - но може о да си пава, незнам какъв ориз използваш.
Не е много препоръчително да миеш ориза до бистра вода - отмвяаш му нишестето а снего минерали витамини и вкус.
0
0
Мадлена
Мадлена
13.01.2019 18:27
Аз сложих водата 1:3, че дори и добавих още няколко мл, за да се свари оризът. Готвенето не ми отне толкова много време, семпло е, но хубавото е, че се готви "само" и можеш да свършиш нещо друго. :)
0
0
Петя Славчева
става за разделно хранене и често се приготвя вкъщи
0
0