Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сос

Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сос

Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сос
Снимка: Петя Славчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ароматно пилешко, което ще ви изуми и с вкус, и с аромат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г гърди
  • гъби - 150 г пресни
  • бамбук - 80 г от буркан
  • салца - 250 мл доматена
  • горчица - 1 с.л. на зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 2 щипки
  • черен пипер
  • кимион
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме бамбука за кратко. Отделно задушаваме месото и гъбите. Прибавяме към тях доматения сос, горчицата, наситнения чесън и подправките.

Слагаме бамбука, разбъркваме и оставяме всичко да къкри 4-5 минути. Така получената смес прехвърляме в тавичка и печем го сгъстяване на соса.

Вариант е също така гозбата да продължи да къкри на котлона и сосът да се сгъсти там.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: