Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат и се омесват с мекото масло. Форма за печене с диаметър 22 см се облицова с хартия за печене.
Бисквитената смес се разпределя равномерно по дъното и стените й. Прибира се във фризера за 1/2 час. През това време се приготвя пълнежа.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 5 минути.
Към тях се прибавят изварата и маскарпонето, нишестето и ванилията. Разбива се до получаване на гладка еднородна смес.
Фурната се загрява на 160 градуса. Формата се изважда от фризера и в нея се изсипва пълнежа. Слага се във фурната и се пече около 1 час.
Ако чийзкейкът започне да се запича прекалено много отгоре, се покрива с алуминиево фолио.
След като се изключи фурната, леко се отваря вратата и се оставя сладкишът да изстине вътре.
След това се прибира в хладилника. Преди поднасяне се намазва с дебел слой сладко.
Печеният чийзкейк със сладко е готов.
Коментари