Фунийки с домашен крем

ГерганаГергана
Новак
13
82
54
56
04/02/2016
"Кажете Добре дошли на гостите си с вкусни фунийки с домашен крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции40 фунийки
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 239
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с направата на тестото. Разбивам с миксер яйцата и захарта, след което прибавям олиото. В отделна купа слагам киселото мляко и содата разбърквам до шупване.

Прибавям половин килограм пресято брашно с бакпулвер, след което прибавям яйчената смес. Разбърквам всичко заедно. Прехвърлям на плот тестото и започвам да добавям още брашно постепенно, докато получа средно меко, нелепнещо еластично тесто.

Вкlючвам фурната да загрее на 180 градуса. Слагам в тавата хартия за печене. Взимам тесто и го разточвам на немного тънък лист, който нарязвам на ленти с ширина около 1 см.

Навивам лентата около металните формички за фунийки, отдолу нагоре. Слагам във фурната да се запекат до готовност. Щом са готови, още горещи ги вадя от формичките и започвам да навивам следващите.

Готовите фунийки оставям да се охладят. Докато фунийките се пекат, започвам да правя крема. Слагам в съд на котлона 800 мл от прясното мляко и захарта да заврат.

В купа разбивам брашното с яйцата и останалото мляко. Щом млякото заври, изсипвам сместа и бъркам непрекъснaто, като на крема му трябват минути да се сгъсти.

Махам от котлона прибавям ванилийките и разбърквам отново. Покривам горещият крем със стреч фолио, за да не хване коричка. Оставям го да изстине напълно.

След като всички фунийки са готови и охладени, както и кремът, започвам да ги пълня с помощта на пош, шприц или лъжица, за да не останат празни, се пълнят от вътре навън с достатъчно количество крем, след което ги потапям върха им в разтопения шоколад и поръсвам със смлените орехови ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар