Грис халва с мляко

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Грис халва с мляко2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любим десерт от детството, с който сме отраснали"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 200 гр
  • масло - 150 гр
  • грис - 200 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото. Към него прибавяме гриса и го запържваме до златисто.

Млякото сваряваме заедно със захарта. Когато е готово се прибавя към гриса като се бърка постоянно. И така докато се сгъсти. Хубаво е да се приготвя на бавен, слаб огън.

Маха се от огъня и се оставя да изстине.

При сервиране може да поръсите готовата халва по желание с канела или пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: