Начин на приготвяне
Белтъците се разделят от жълтъците. Първо белтъците се разбиват с миксер на сняг. След това жълтъците се разбиват със захарта, докато станат на пяна. Внимателно към тях се прибавят белтъците. Желателно е да се използва дървена лъжица за целта. Последно се прибавя пресятото брашно.
Сместа се разбърква. Последно се добавя какаото. Пече се в набрашнена и намазнена тава на умерена фурна.
Докато блата се пече се приготвя сиропа. За целта в горещата вода се прибавя захарта и се разбърква добре. След като сладкишът се е изпекъл се разрязва на три равни части.
Сиропира се след като изстине. След това се нареждат един върху друг блатовете, като между тях се маже слой от разбитата сметана.
Завършва се със сметана и се поръсва с какао.