Лесна баклава

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
29/11/2017
"Липсата на опит в кухнята не е причина да не приготвите вкусна баклава. Доверете се на нашия опит!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295 150
  • Преглеждания за месеца2495
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Направете захарен сироп, като в касерола сложите водата със захарта, сока и кората на една мандарина и ванилията. Оставете на котлона да ври на средна температура до получаване на гъст захарен сироп.

Сложете на хладно да се изстуди. Баклавата направете в намазнена с олиото тава с диаметър 30см. Вземете 5 бр. от корите, сложете ги на дъното на тавата и подгънете краищата, поръсете с част от орехите и 2 с.л. от гриса.

Отгоре наредете още 5 бр. кори, пак орехи и грис и така до края, като трябва да разпределите орехи, грис и кори за поне три реда.

Разтопете маслото, нарежете баклавата на ромбоиди и я залейте с горещото масло.

Загрейте фурната на 160-170 градуса и сложете да се пече за около 50 мин или до златисто-кафяв цвят. Извадете я от фурната и залейте със студения захарен сироп.

Като се охлади, я оставете в хладилник за поне 12 часа да поеме добре сиропа.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
3.81 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вальо
Вальо
19.12.2016 15:32
Мераклийска работа! Браво на Майстора Рибагина !
21
5
ДесиславаЗафирова
Това момиче е роден талант !!! Всичките и рецепти са уникални!!! Голямо браво !!!
20
5