Ашуре с нар

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
04/02/2016
"Казват, че ашурето е било любимото ястие на Ной. Дали ще стане и вашият любим десерт?"
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 254
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата, бобът и нахутът се накисват поотделно във вода един ден преди да се сготвят. На следващия ден се варят поотделно.

Сушените кайсии се нарязват и се накисват във вода. Стафидите се накисват в топла вода, а смокините в прясно мляко. Пшеницата се слага в отделна тенджера да ври.

Постепенно се разбърква. След като започне да се сгъстява, се добавят бобът и нахутът. Оставят се на огъня 30 мин. След това се добавят оризът и захарта.

После се добавят стафидите, смокините и кайсиите. Единият портокал се нарязва и се слага в тенджерата. Ябълката се рендосва и се слага в тенджерата.

Кората на другия портокал се рендосва и се изцежда сокът. Всичкото това трябва да ври хубаво. Ако трябва, се добавя още топла вода. Трябва да стане като гъста кашичка. Преди сервиране се украсява с нар, орехи и лешници.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар